Aspir ekim sezonu başladı!

2014 yılında yapılacak tohum ekimleri aspir ekimiyle başladı. Sorgun – Yozgat, Bala –Ankara, Gölbaşı– Ankara, Kırıkkale ve Trakya bölgelerinde aspir ekimi gerçekleştirildi.

aspir-doga-gidaKuraklığa çok dayanıklı bir bitki olan aspir diğer bitkilere göre toprağın alt katmanlarındaki bitki besin elementlerinden faydalanabilen tek yıllık bir bitkidir. Tohumundaki yağ oranı %28-35 arasında değişim gösterir. Küspesi hayvan yemi olarak kullanılırken petal adı verilen çiçekleri gıda ve kumaş boyası olarak kullanılabilir. Buğday, arpa gibi ürünlerin ekiminden hasadına kullanılan alet ve ekipmanların aspir tarımında da kullanılabilmesi en önemli avantajdır. İlkbahar aylarında ekilen aspir fazla soğuk olmayan ılıman bölgelerde de kışlık olarak ekilebilir.

Aspir hakkında daha fazla bilgi için elektronik broşürümüzü inceleyebilirsiniz